Se oftest stillede spørgsmål her:

Som bruger kan du deltage i opgaver, på to måder:

Deltag i opgaver via ”Opslagstavlen”.

Når du logger ind i ’Opgaver der Samler’, kommer du hen på siden ”Opslagstavle”. Her kan du se begivenheder med opgaver, som mangler deltagere.
Hvis du ønsker at deltage i en af opgaverne, skal du klikke på opgavens navn.
Her kommer du ind på opgavens informationsside. Hvis du ønsker at deltage i opgaven, skal du klikke i checkboxen, der er placeret ud fra teksten: ”Jeg deltager”.
Opgaven vil nu fremgå på siden ”Mine opgaver”

Deltag i opgaver via ”Begivenhedslisten”

Du kan også deltage i opgaver via siden ”Begivenhedslisten”.
Gå ind på siden ”Begivenhedsliste”. Her ser du begivenheder, som er åbne for tilmelding. For at se de opgaver som hører til begivenheden, skal du klikke på begivenhedens navn.
Du er nu inde på begivenhedens informationsside. I midten af siden ser de opgaver, som hører til begivenheden. Ønsker du at deltage i en opgave, kan du klikke på checkboxen i kolonnen ”Jeg deltager”.
Ønsker du at læse mere om en opgave, skal du klikke på opgavens navn.
Opgaven vil nu fremgå på siden ”Mine opgaver”

Du opretter din forening, organisation eller skole i ‘Opgaver der Samler’, ved at udfylde vores tilmeldingsformular.

I formularen skal du give informationer omkring din forening, og du skal opsætte din egen personlige brugerprofil, ved at oplyse e-mail og vælge kodeord.
Når du har udfyldt formularen, klikker du på knappen “Opret organisation”.
Du kan nu logge ind i systemet, med din email og nyvalgte kode.

Når du opretter en organisation i ‘Opgaver der Samler’, får du adgang til systemet med 5 brugere, helt gratis. Ønsker du at tilføje flere brugere til din organisation, skal du opgradere dit abonnement på menusiden “Abonnement”, inde i systemet.

Hvis du ønsker at framelde dig en opgave, som du har sagt ja til at deltage i, kan du fjerne din deltagelse igen.
Det gør du ved at gå ind på siden ”Mine tilmedinger”. Her skal du klikke i checkboxen, som står i kolonnen ”Jeg deltager”.
Opgaven forsvinder nu fra siden – og din deltagelse i opgaven er annulleret.

Du kan sagtens tilmelde dig begivenhed. Du skal dog være opmærksom på, at det kun er i nogle begivenheder, du kan tilmeldes til. Hvilke begivenheder dette gælder, bestemmer din administrator for organisationen.

Hvis du ønsker at tilmelde dig en begivenhed, skal du gå ind på en begivenhedsinformationsside. Det gør du via siderne ”Opslagstavlen” eller ”Begivenhedslisten”, hvor du klikker på en begivenheds navn.
Hvis det er muligt for dig at tilmelde dig begivenheden vil knappen ”Tilmelding til begivenhed” blive vist i højre hjørne. Ønsker du at tilmelde dig begivenheden, klikker du på knappen.
Når du har klikket på knappen, ser du en pop-up. I pop-uppen skal du angive, hvor mange personer du vil tilmelde begivenheden – både børn og voksne.
Ønsker du kun at tilmelde dig selv, skriver du ”1” i et af felterne, og trykker dernæst på knappen ”Deltag”.
Din tilmelding til begivenheden vil blive vist på siden ”Mine tilmedinger”.

Det er muligt for alle brugere, at redigere i sine egne brugeroplysninger. Det gør du ved at gå ind på siden ”Min brugerkonto”. Siden finder du i en dropdown under dit profilbillede, i højre hjørne.

På ”Min brugerkonto”-siden kan du se og redigere i oplysninger om dig selv. Dette kan være navn, telefonnummer, kodeord, profilbillede mm. For at ændre dine oplysninger, skal du klikke i feltet, slette teksten der står der, og skrive ny tekst.
Bemærk, at du skal trykke på knappen ”Opdater”, når du har redigeret i dine oplysninger. Knappen finder du under dit profilbillede.

Det er ikke muligt at ændre din e-mail, da systemet genkender dig som person via din e-mail. Skifter du e-mail og vil benytte ’Opgaver der Samler’ med din nye mail, skal du oprettes som ny bruger.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at give ekstra information til andre brugere, som deltager i samme opgave som dig, kan du skrive en kommentar.
For at skrive en kommentar skal du gå ind på en opgaves informationsside. Disse sider kan du tilgå gennem siderne ”Opslagstavlen”, ”Begivenhedslisten” eller “Mine tilmeldinger”, hvor du klikker på en begivenheds- eller opgaves navn.
Nederst på opgaveinformationssiden, vil du finde et kommentarfelt. Ønsker du at skrive en kommentar til begivenheden eller opgaven, skal du klikke på knappen ”Skriv kommentar”, hvorefter du skriver du kommentar og tilføjer den.

Kommentaren kan nu ses af andre brugere.

En opgave kan indeholde et vagtskema, som du kan tilmelde dig i.
Et vagtskema bruges til at uddelegere bestemte tider til en opgave. Fx hvis man skal lave et vagtskema, for pasning af madboder.
For at finde en opgaves vagtskema, skal du gå ind på en opgaves informationsside. Enten via siderne ”Opslagstavlen” eller ”Begivenhedslisten”.

Når du er inde på en opgaves informationsside, vil vagtskema ’et fremgå i midten af siden. I vagtskemaet vil der være angivet en dato, og en starttid samt sluttid. Det er i dette tidsrum, at du vil skulle deltage i opgaven. Du deltager i en vagt ved at klikke på checkboxen i kolonnen ”Deltager”.

Opgaven vil nu fremgå på siden ”Mine tilmeldinger”.

Bemærk, at du kan tilmelde dig flere vagter på en opgave.

I “Opgaver der Samler” findes 4 forskellige brugerroller, som en bruger kan have.

Disse er:

1) Almindelig Bruger

2) Opgaveleder

3) Begivehedsleder

4) Admin

Rollerne har alle forskellige funktionaliteter i “Opgaver der Samler”. Disse funktioner indikere hvilket ansvar en bruger kan have, i forhold til en forenings/ organisations aktiviteter.
Således kan Begivenhedsledere få ansvaret for, at en begivenhed afholdes – ligesom en Opgaveleder er ansvarlig for, at en opgave bliver udført.

En Admin er en administrator for hele foreningen/ organisationen. Det vil sige, at en Admin kan styre det bagvedliggende for, at systemet virker. Det er således en Admin der tilføjer nye brugere, uddelegere brugeroller, står for betaling af abonnement hos “Opgaver der Samler”, etc. En Admin har dog adgang til alle funktioner i systemet, hvorledes en Admin også kan stå som ansvarlig for en begivenhed eller opgave.

En Almindelig Bruger kan ikke stå som ansvarlig for en begivenhed eller opgave. Vedkommende kan kun blive inviteret til at deltage i en opgave – eller aktivt melde sig til en opgave.